Răspuns :
Răspuns: n = 4
Explicație pas cu pas:
50 : {13 + 12 × [ 3 × 113 - 2 × 13 × ( 20 - 28 : n ) ] } = 2
13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 50 : 2
12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 25 - 13
339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) = 12 : 12
26 × ( 20 - 28 : n ) = 339 - 1
26 × ( 20 - 28 : n ) = 338
20 - 28 : n = 338 : 26
20 - 28 : n = 13
28 : n = 20 - 13
28 : n = 7
n = 28 : 7
n = 4 → numarul, aflat prin metoda mersului invers
50 : { 13 + 12 × [ 3 × 113 - 2 × 13 × ( 20 - 28 : n ) ] } = 2
50 : { 13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] } = 2
13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 50 : 2
13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 25
12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 25 - 13
12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 12
339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) = 12 : 12
339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) = 1
26 × ( 20 - 28 : n ) = 339 - 1
26 × ( 20 - 28 : n ) = 338
20 - 28 : n = 338 : 26
20 - 28 : n = 13
28 : n = 20 - 13
28 : n = 7
n = 28 : 7
n = 4
50 : { 13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] } = 2
13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 50 : 2
13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 25
12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 25 - 13
12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 12
339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) = 12 : 12
339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) = 1
26 × ( 20 - 28 : n ) = 339 - 1
26 × ( 20 - 28 : n ) = 338
20 - 28 : n = 338 : 26
20 - 28 : n = 13
28 : n = 20 - 13
28 : n = 7
n = 28 : 7
n = 4
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.