Răspuns :
a) 3x=7,2+1,5
x=8,7
b) 3(x-1,5 )=7,2
3x-4,5=7,2
3x=7,2+4,5
×=12,7
c)3x+1,5=7,2
3x=7,2-1,5
x=5,7
d)3(x+1,5)=7,2
3x+4,5=7,2
3x=7,5-4,5
x=3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a. 3x-1,5=7,2
3x=7,2+1,5
3x=8,7
x=8,7/3
x=2,9
b. 3(x-1,50=7,2
3x-4,5=7,2
3x=7,2+4,5
3x=11,7
x=11,7/3
x=3,9
c. 3x+1,5=7,2
3x=7,2-1,5
3x=5,7
x=5,7/3
x=1,9
d. 3(x+1,5)=7,2
3x+4,5=7,2
3x=7,2-4,5
3x=2,7
x=2,7/3=0,9
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.