Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
dacă x-y=24, înlocuim x=24+y
a) x= y => 24+y= y => 7y=4(24+y) => 7y=96+4y =>3y=96 => y=32. x=24+32= 56
7 4 7 4
b) x/11= y/7 => (24+y)/11 =y/7 => 11y = 7(24+y) => 11y=168+7y => 4y=168 => y=42, x=24+42 => x=66
c)x/y=17/9 => (24+y)/y=17/9=> 9(24+y)=17y => 216+9y=17y => 8y=216 => y=27, x=24+27 => x=51
d) 5/x=3/y => 5/(24+y)=3/y => 5y=3(24+y) => 5y=72+3y => 2y=72=> y=36, x=24+36 => x=60
e) 25/13=x/y => 25/13=(24+y)/y => 25y=13(24+y) => 25y=312+13y => 12y=312 => y=26, x=24+26=> x=50
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.