Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) 49-7^2=49-49=0 orice nr inmultit cu 0 da zero deci =0 restul parantezelor nu le calculezi
b) una din paranteze e (-27+3^3)=-27+27=0 deci la fell ca la a) da 0
C) = -8+10[1+(-1)+2×(6-2)]
= -8+10(1-1+2×4)
= -8+80=72
D) =(-3)^1-4{-2-2[4^8:4^7 -2]}
= -3-4[-2-2(4-2)]
= -3-4(-2-2×2)
= -3-4(-2-4)
= -3-4×(-6)
= -3+24
=21
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.