Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2.
2x+2-6+3x=x+6x+3
5x-4=7x+3
5x-7x=3+4
-2x=7
x=-7/2
Răspuns:
2(x+1)-3(2-x) = x+3(2x+1)
2x+2-6+3x=x+6x+3
2x+3x-x-6x=-2+6+3
-2x=7
x=7/-2
Explicație pas cu pas:
Inmultim cifra din fata parantezei cu fiecare numar din interiorul parantezei (grija la semne).
Separam termenii cu necunoscute de ceilalti (grija la semne, se schimba semnul cand se muta dintr-o parte in cealalta).
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.