Răspuns :
Răspuns:
f(x)=ax+b
f(-1)=a*(-1)+b= -7
f(1)=a*1+b=-1
Sistem
{-a+b= -7
{a+b= -1 Se aduna cele 2 ecuatii
-a+b+a+b= -7 -1
2b= -8
b=-8/2= -4
Inlocuiesti pe b in ecuatia 2
a-4= -1
a= -1+4=3
f(x)= 3x-4
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.