Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
din a doua ecuatie x = 2 + 3y
inlocuim in prima ecuatie
2(2 + 3y) - 7y = 6
4 + 6y - 7 y = 6
4 - y = 6
y = 4 - 6 = -2
x = 2 + 3*(-2) = 2 - 6 = -4
X=3y+2 (din a doua ecuație a sistemului)
2(3y+2)-7y=6 =>6y+4-7y=6 => y=-2
X=3y+2 x=3×(-2)+2=>x=-6+2=>x=-4
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.