👤

(x-3)(x+3)(x^2+9)(x^4+81)(x^8+3^8)=x^16-3^16​

Răspuns :

(x-3)(x+3)(x^2+9)(x^4+81)=

(a-b)(a+b)=a^2-b^2

(x^2-9)(x^2+9)(x^4+81)=

(x^4-81)(x^4+81)=

x^16-81^2

x^16-9^2^2

x^16-9^4

x^16-3^2^4

x^16-3^8

=> (x^2-9)(x^2-9)(x^4+81)(x^8+3^8)=x^16-3^16

=> (x^4-81)(x^4+81)(x^8+3^8)=x^16-3^16

=> (x^8-3^8)(x^8+3^8)=x^16-3^16

=> x^16-3^16= x^16-3^16 ADEVARAT

Sper ca e bine

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari