Răspuns :
1) 4x(x-2)-5×(2x^2-3x+1)=4x^2-8x-10x^2+15x-5=-6x^2+7x-5
2) (6x+5)×(2x-3)=12x^2-18x+10x-15=12x^2-8x-15
3) (x^2-3)^2=x^4-6x^2+9
4) (4-3x)^2=16-24x+9x^2
5) (5x-2)×(5x+2)=25x^2-4
6) (3rad2x+ rad5)^2-(2rad 3x-rad 5)^2-(rad 3x+ rad 5)×(rad 3x-rad 5)=18x^2+6 rad 10 x+5-(12x-4 rad 15x+5)-(3x^2-5)=18 x^2+6 rad 10x-12x+4 rad 15x-5-3x^2+5=15x^2+6 rad 10x+4 rad 15x-12x+5
Sper ca te-am ajutat!!!!!
1) 4x²-8x-10x²+15x-5= -6x²+7x-5
2) 12x²-18x+10x-15=12x²-8x-15
3) (x²)²-2x²*(-3)+(-3)²=x^4+6x²+9
4) 16-24x+9x²
5) 25x²+10x-10x-4=25x²-4=(5x-2)(5x+2)
6) 18x²+6√10+5-(12x²-4√15+5-(3x²-5)=18x²+6√10+5-12x²+5√15-5-3x²+5=3x²+6√10+5√15
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.