Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(2/6+2/8+2/10)-(2/6+2/8+2/10)=0 ( Adevarat)
( 1/3 + 1/4 + 1/5 ) - ( 1/3 + 1/4 + 1/5 ) =
→ aduc fractiile la acelasi numitor, iar c.m.m.m.c al numitorilor = 3×4×5=60
= ( 20 + 15 + 12 ) / 60 - ( 20 + 15 + 12 ) /60 =
= 47/60 - 47/60 =
= 0/60 =
= 0
( 2 / 6 + 2 / 8 + 2 / 10 ) - ( 2 / 6 + 2 / 8 + 2 / 10 ) =
( 40 / 120 + 30 / 120 + 24 / 120 ) - ( 40 / 120 + 30 / 120 + 24 / 120 ) =
( 70 / 120 + 24 / 120 ) - ( 70 / 120 + 24 / 120 ) =
94 / 120 - 94 / 120 = 0
( 40 / 120 + 30 / 120 + 24 / 120 ) - ( 40 / 120 + 30 / 120 + 24 / 120 ) =
( 70 / 120 + 24 / 120 ) - ( 70 / 120 + 24 / 120 ) =
94 / 120 - 94 / 120 = 0
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.