Răspuns :
Aceeași tema am și eu.
a) (-1;-11) , -1 este x și -11 este y
f(x)= y
Așa ca îl înlocuiești pe x in : (2a-1)x-6 , o sa iti dea o inecuație de unde îl afli pe a și apoi rezulta un alt f(x)
a) (2a-1) • (-1) - 6 = -11
-2a+1-6 = -11
-2a-5=-11
-2a= -11+5
-2a=-6
a=3 rezulta f(x) = (2•3-1)x - 6= (6-1)x-6= 5x-6
Încearcă sa le faci pe celelalte după modelul dat.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.