Răspuns :
Răspuns:f'(x)=4x³-4x
Explicație pas cu pas:
f'(x)=(x⁴)'-2•(x²)'+(12)'=4x³-2•2x+0=4x³-4x
[tex]\displaystyle\bf\\f(x)=x^4-2x^2+12\\\\f'(x)=(x^4-2x^2+12)'=4x^{4-1}-2\cdot2x^{2-1}+0=\boxed{\bf4x^3-4x}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.