Răspuns :
d) 3,7 ab-1,(4)ab+ (1,2ab-0,9ab)+2,(6)ab=
=3,7ab-1,(4)ab+ 0,3ab+2,(6)ab=
=ab•[ 3,7-1,(4)+0,3+2,(6)]=
[tex] = ab \times ( \frac{37}{10} - 1 \frac{4}{9} + \frac{3}{10} + 2 \frac{6}{9} ) = [/tex]
[tex] = ab \times ( \frac{37}{10} - \frac{13}{9} + \frac{3}{10} + \frac{24}{9} ) = [/tex]
[tex] = ab \times ( \frac{333}{90} - \frac{130}{90} + \frac{27}{90} + \frac{240}{90} ) = [/tex]
[tex] = ab \times \frac{333 - 130 + 27 + 240}{90} = [/tex]
[tex] = ab \times \frac{470}{90} = [/tex]
[tex] = ab \times \frac{47}{9} = \frac{47}{9} ab[/tex]
Răspuns:5.(2)ab
Explicație pas cu pas:
3,7ab-1,(4)ab+(1,2ab-0,9ab)+2,(6)ab= 3,7ab-1,(4)ab+0,3ab+2, (6)ab=
4ab+1,(2)ab=5,(2)ab
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.