Răspuns :
12(rad7+rad3)/(7-3) - 14rad7/7 + 6rad3/3 =
3(rad7+rad3) - 2rad7 + 2rad3 =
rad7 + 5rad3
raționalizăm numitorii pentru un calcul ușor(adică scăpăm de radicali la numitor)
suma devine
[12(√7+√3)/(7-3)]-14√7/7+6√3/3= 3√7+3√3-2√7+2√3=√7+5√3
suma devine
[12(√7+√3)/(7-3)]-14√7/7+6√3/3= 3√7+3√3-2√7+2√3=√7+5√3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.