Răspuns :
Răspuns:
a+b+c=198
b-c=123⇒b=123+c
Explicație pas cu pas:
inlocuim b astfel obtinut in prima ecuatie
a+123+c+c=198
a+2c=198-123
a+2c=75
2a+b+3c=?
adunam prima ecuatie cu ultima ecuatie obtinuta, membru cu membru
(a+b+c)+(a+2c)=198+75⇒2a+b+3c=273
Răspuns:
a+b+c=198 | .2 ; 2a+2b+2c=396 ; b-c=123 ; se scad relatiile ; 2a+b+3c=396-123 =273
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.