Răspuns :
Deci:
1.Atributul prepozițional:
- Îl recunoști dacă are prepoziție în fața unui cuvânt,aceea poate fii propoziție specializată de cazul acuzativ(de,pe,de pe la,la,ca,dinspre,înspre etc),genitiv(împotriva,contra,asupra,înaintea,deasupra etc),dativ(gratie,datorită,mulțumită,contrar,conform,potrivit,aidoma etc)
- exprimat printr-un substantiv în cazul acuzativ precedat de diferite prepoziții sau locuțiuni prepoziționale (de, către, spre, cu, fără, fără de, pentru
- Exemple: drumul spre sat; manualul de istorie.
2.Atributul apozițional:
- substantivul (folosit ca) apoziție apare la cazul nominativ, indiferent de cazul cuvântului determinat sau în același caz cu acesta.
substantivul (folosit ca) apoziție apare la cazul nominativ, indiferent de cazul cuvântului determinat sau în același caz cu acesta.Exemplu: Gabriel,verișorul meu, locuiește aici.(verișorul=atribut apozitional)
Sper că ai înțeles!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.