Răspuns :
a)(-√32+1/√2+4√2)×3√2=
Rationalizăm pe √2 si il descompunem pe √32 si aducem la numitorul 2
(-8√2/2+√2/2+8√2/2)×3√2
Se reduc -8√2 Cu +8√2 si avem
√2/2×3√2=6/2=3
b)2√24+√20-3√6+4√5÷2
Descompunem pe √20 √24
2×2√6+2√5-3√6+2√5=
4√6+4√5-3√6=√6+4√5
c)(-7/2×√3/√6+5/3×√18/8-√2)÷(-17/4√2)=
Simplificam √3 cu √6 descompunem √18
(-7/2×1/√2+5/3×3√2/8-√2)÷(-17/4√2)
Inmultim si rationalizam
(-7√2/4+15√2/24-√2/1)×(-4√2/17)
Aducem la același numitor 24
(-42+15√2-24√2/24)×(-4√2/17)
Simplificam 24 cu -42
-2+9√2×4√2/17=
-8√2 +9√2/17=√2/17
d)(√40-3√2×√5+√5×(-√2)^3×√10=
Descompunem √40 si si inmultim
2√10-3√10-2√2×√10
-√10-2√20=-√10-4√5
e)2×(2√7-√28×3)×4/√7+7/2×(4+3√8)
Descompunem de √28 si rationalizăm pe rad 7
2×(2√7-2√7×3)×4√7/7+7/2×(4+3√8)
reducem pe 2√7 cu -2√7
24√7/7+14/2+42√2/2=
Aducem la același numitor 14
42√7+98+294/14=
Simplificam 294 cu 14
42√7+98+21=119+42√7
Te mai uiti tu daca e gresit pe undeva
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.