Răspuns :
In primul rand stii ca tg 2x=2tg x / 1-tg la patrat de x
si mai stii ca tg x= sin x/ cos x
Apoi stii ca sin patrat de x+ cos patrat de x =1 iar de aici il scoatem pe
cos x = radical din (1- sin patrat de x) {luam cu + pt ca in cadranul 1 functia cos este pozitiva}
deci cos x=radical din ( 1-( 2+ rad din 3)/4)
deci cos x=radical din ( (2-rad din 3)/4 ) => cos x= 1/2 radical mare din 2- rad 3
acum aflam tg x= sin x/cos x => tg x=radical mare din 2+rad 3 / radical mare din 2- rad 3
acum inlocuim in prima formula si obtinem:
tg 2x= 2(radical mare din 2+rad 3 / radical mare din 2- rad 3) totul supra 1- (2+ rad 3 / 2- rad 3)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.