Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[(a+1/3)×3/47-1/2]:35/2+4/7=1
[(a+1/3)×3/47-1/2]:35/2 = 1 - 4/7 = 3/7
[(a+1/3)×3/47-1/2] = 3/7*35/2 = 15/2
(a+1/3)×3/47 = 15/2 + 1/2 = 16/2 = 8
a+1/3 = 8×47/3 = 376/3
a = 376/3 - 1/3 = 375/3 = 125
Răspuns:
a = 125
Explicație pas cu pas:
[(a+1/3) x 3/47 - 1/2] : 35/2 + 4/7 =1
[(a+1/3) x 3/47 - 1/2] : 35/2 = 1 - 4/7
[(a+1/3) x 3/47 - 1/2] : 35/2 = 3/7
(a+1/3) x 3/47 - 1/2 = (3/7) x 35/2
(a+1/3) x 3/47 - 1/2 = 15/2
(a+1/3) x 3/47 = 15/2 + 1/2
(a+1/3) x 3/47 = 8
a+1/3 =8 : 3/47
a+1/3 =8 x 47/3
a+1/3 = 376/3
a = 376/3 - 1/3
a = 375/3
a = 125
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.