Răspuns :
[tex] {2}^{ {x}^{2} + 1 } = 2 \sqrt{2} [/tex]
[tex] {2}^{ {x}^{2} + 1 } = 2 \times {2}^{ \frac{1}{2} } [/tex]
[tex] {2}^{ {x}^{2} + 1 } = {2}^{1 + \frac{1}{2} } [/tex]
[tex] {2}^{ {x}^{2} + 1 } = {2}^{ \frac{3}{2} } [/tex]
[tex] {x}^{2} + 1 = \frac{3}{2} [/tex]
[tex] {x}^{2} = \frac{3}{2} - 1[/tex]
[tex] {x}^{2} = \frac{1}{2} [/tex]
[tex]x = \pm \sqrt{ \frac{1}{2} } [/tex]
[tex]x = \pm \frac{ \sqrt{1} }{ \sqrt{2} } [/tex]
[tex]x = \pm \frac{1}{ \sqrt{2} } [/tex]
[tex]x = \pm \frac{ \sqrt{2} }{2} [/tex]
Răspuns:
scriind radicalul ca putere fractionara
Explicație pas cu pas:
2^(x²+1) =2^1*2^(1/2)
x²+1=3/2
x²=1/2
x=+-1/√2=+-√2/2
S= {-√2/2;√2/2} care verifica ecuatia
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.