Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]z_1\cdot z_2=(a+i)(1-ai)=a-a^2i+i+a=2a+i(1-a^2)\\z_1\cdot z_2\in\mathbb{R}\Leftrightarrow 1-a^2=0\texttt{ deci }a\in\{\pm 1\}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.