Răspuns :
Răspuns:
125
Explicație pas cu pas:
{[(a+1/3)×3/47]-1/2}:35/2+ 4/7= 1
[(3a/47+ 1/47) -1/2]×2/35+4/7=1
(3a/47+ 1/47 -1/2)×2/35+4/7=1
(3a/47-45/94)×2/35+4/7=1
6a/1645- 9/329+4/7 =1
6a/1645- 179/329=1
6a+5 ×179= 1645
6a+ 895= 1645
6a= 1645-895
6a= 750
a= 750:6
a= 125
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[ ( a + 1 / 3 ) × 3 /47 - 1/2 ] : 35/2 + 4 / 7 = 1
[ ( a + 1 / 3 ) × 3 /47 - 1/2 ] : 35/2 = 1 - 4/7
[ ( a + 1 / 3 ) × 3 /47 - 1/2 ] : 35/2 = ( 7 - 4 ) / 7
[ ( a + 1 / 3 ) × 3 /47 - 1/2 ] : 35/2 = 3/7
( a + 1 / 3 ) × 3 /47 - 1/2 = ( 3/7 ) × ( 35/2)
( a + 1 / 3 ) × 3 /47 - 1/2 = 15 / 2
( a + 1 / 3 ) × 3 /47 = 15/2 + 1/2
( a + 1 / 3 ) × 3 /47 = 16/2 = 8
a + 1/3 = 8 : ( 3/47)
a + 1/3 = 8 × 47/3
a = 376 /3 - 1 / 3
a = 375/3
a = 125 → numarul, aflat prin metoda mersului invers
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.