Răspuns :
[tex]x = \sqrt{676 + 2 + 4 + 6 + ... + 1350} [/tex]
[tex]x = \sqrt{676 + 2(1 + 2 + 3 + ... + 675)} [/tex]
[tex]x = \sqrt{676 + 2 \times \frac{675(675 + 1)}{2} } [/tex]
[tex]x = \sqrt{676 + 675 \times 676} [/tex]
[tex]x = \sqrt{676(1 + 675)} [/tex]
[tex]x = \sqrt{676 \times 676} [/tex]
[tex]x = \sqrt{ {676}^{2} } [/tex]
[tex]x = 676[/tex]
[tex] \sqrt{x} = \sqrt{676} = 26[/tex]
Răspuns:
suma lui gauss ; S= ( 2+1350) .675/2=1352/2 .675 -676 .675 ; = 676 +676 .675 = 676(1+675)=676 .676 =676² ; √676²=676
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.