Răspuns :
x + 2x + 3x + ... + 99x = 9900
x·(1 + 2 + .. + 99) = 9900
x·(99x100 : 2) = 9900
x·4950 = 9900
x = 9900 : 4950
x = 2
x(1+2+3+...+99)=9900
x[(1+99)×99]:2=9900
x × 4950 = 9900
x=9900÷4950=2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.