Răspuns :
a/2=b/5 => a=2/5 b
3a+7b=3×2/5 b + 7b= 6/5b + 7b = 6+35/5 × b = 41/5 × b
11a+9b = 11 × 2/5 b + 9b = 22/5 b +9b = 22+45/5 b = 67/5 b
41/5 b : 67/5 b = 41/5 × 5/67 = 41/67
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
B=5a/2
(3a+7*5a/2)/(11a+9*5a/2)=
=(6a/2+35a/2)/(22a/2+45a/2)=41a/2 / 67a/2 =
41a/2 * 2/67a =41/67
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.