Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
3ˣ⁻¹ + 3ˣ = 108 <=> 3ˣ⁻¹ (1+3) = 108 <=> 4·3ˣ⁻¹ = 108 I:4 => 3ˣ⁻¹ = 27 <=>
3ˣ⁻¹ = 3³ => x-1 =3 => x = 3+1 => x =4
2ˣ⁻² + 2ˣ⁻³ + 2ˣ⁻⁴ = 448 <=> 2ˣ⁻⁴(2²+2¹+2⁰) = 448 <=>
7·2ˣ⁻⁴ = 448 I:7 => 2ˣ⁻⁴ = 64 <=> 2ˣ⁻⁴ = 2⁶ => x-4 =6 => x = 10
7²ˣ - 6·7ˣ + 5 = 0 => 7ˣ = t => t²-6t+5 = 0 => t₁,₂ = [6±√(36-20)]/2 =>
t₁,₂ = (6±4)/2 => t₁ = 1 ; t₂ = 5
t₁ = 1 <=> 7ˣ = 1 <=> 7ˣ = 7⁰ => x = 0
t₂ = 5 <=> 7ˣ = 5 <=> 7ˣ = 7⁽㏒₇⁵⁾ => x = log₇5
9ˣ - 10·3ˣ + 9 = 0 <=> 3²ˣ - 10·3ˣ + 9 = 0 ; 3ˣ = t => t²-10t+9 = 0
t₁,₂ = [10±√(100-36)]/2 = (10±8)/2 => t₁ = 1 ; t₂ = 9
t₁=1 <=> 3ˣ = 1 <=> 3ˣ = 3⁰ => x = 0
t₂ = 9 <=> 3ˣ = 9 <=> 3ˣ = 3² => x = 2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.