Răspuns :
Răspuns:
14560
Explicație pas cu pas:
3 a + 2 b + 4 c = 593
b + 2 c =160 / x 2
2 b + 4 c = 320
din prima relatie scadem a doua relatie, inmultita cu 2
( 3 a + 2 b + 4 c) - ( 2 b + 4 c) = 593 - 320
3 a + 2 b + 4 c - 2 b - 4 c = 273
3 a = 273
a = 273: 3
a = 91
a x b + 2 x a xc =
a x ( b + 2c) =
91 x 160 = 14560
3 a + 2 b + 4 c = 593
b + 2 c = 160 | x 2
2 b + 4 c = 320
( 3 a + 2 b + 4 c ) - ( 2 b + 4 c ) = 593 - 320
3 a + 2 b + 4 c - 2 b - 4 c = 273
3 a = 273 / : 3
a = 91
a x b + 2 x a x c
a x ( b + 2c )
91 x 160
= 14 560
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.