Răspuns :
a + b + c = 884
a - b = c
a + b = 3 x c = 3c
Inlocuim pe a + b din prima expresie.
3c + c = 884
4c = 884
c = 884 : 4
c = 221
a - b = c
a - b = 221 => a = b + 221
a + b = 884 - c
a + b = 884 - 221
a + b = 663.
b + 221 + b = 663
2b + 221 = 663
2b = 663 - 221
2b = 442
b = 442 : 2
b = 221
a = b + 221
a = 221 + 221
a = 221 x 2
a = 442
Proba: 442 + 221 + 221 =
= 663 + 221 =
= 884
a - b = c
442 - 221 = 221
Raspuns: a = 442
b = 221
c = 221
Sper ca te-am ajutat! :)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.