Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a. [3¹²x(-9⁵)x(-27)²]²÷(9³)⁹=
[3¹²x(-3²)⁵x(-3³)²]²÷[(3²)³]⁹=
[3¹²x(-3)¹⁰x(-3)⁶]²÷(3⁶)⁹=
[(-3)²²x(-3)⁶]²÷3⁵⁴=
(3²⁸)²÷3⁵⁴=
3⁵⁶÷3⁵⁴=3²=9
c. (-2³)⁴⁰÷[(-2)²⁷x8³⁰]=
(-2)¹²⁰÷[(-2)²⁷x(2³)³⁰]=
(-2)¹²⁰÷[(-2)²⁷x2⁹⁰]=
(-2)¹²⁰÷(-2)¹¹⁷=
2³=8
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.