Răspuns :
Această cerință presupune ca tu să-ți oferi părerea legată de un anumit subiect, părere ce trebuie argumentată, după cum spune și enunțul.
Părerea ta trebuie introdusă prin conectori specifici precum „consider că”, „părerea mea este”, „în opinia mea”, ”din punctul meu de vedere” la începutul eseului (ipoteza). Și pe parcurs începe sa folosești conectorii: de exemplu, astfel, totodata. Argumentare: poți folosi: de pilda, de asemenea, pe de o parte... (Argument) pe de alta parte (Argument). Concluzia trebuie introdusă printr-un nou aliniat (al cincilea după structura pe care ţi-o propun) cam aşa: „În concluzie…”, sau „Prin urmare…”, sau „Deci…”, sau „Aşadar…” sau, dacă mai ai nevoie de cuvinte, „Având în vedere cele enunţate mai sus…”.
Respectă structura: ipoteză, argumentare, concluzie. Şi păstrează echilibrul între componente. Nu trebuie să ai un argument de cinci rânduri şi celălalt de zece. Abordează un tip de exprimare adecvat discursului argumentativ: nu trebuie să vorbeşti nici ca în spatele blocului, nici ca la Academie. Fii rezonabil. Încearcă sa eviţi cuvintele prea savante când nu-şi au locul precum şi cacofonii sau repetiţii. Citeşte, reciteşte, corectează textul produs. A, un un ultim lucru: încearcă să atingi numărul maxim de cuvinte. Astfel îl vei depăsi cu siguranţă pe cel minim.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.