👤

Rezolvați ecuația radical din x-1=x-3
Ma poate ajuta cinevaaa?


Răspuns :

Răspuns:

[tex]\sqrt{x-1} =x-3\\ \\(\sqrt{x-1})^{2}=(x-3)^{2} \\ \\ (x-1)=x^{2}-6x+9\\ \\ x^{2} -6x+9+1-x=0\\ \\ x^{2} -7x+10=0\\ delta=b^{2}-4ac=49-40=9\\ \\ x_{1}=(-b+\sqrt{delta})/2a=(7+\sqrt{9}/2=(7+3)/2=5\\ \\x_{2}=(-b-\sqrt{delta})/2a=(7-\sqrt{9}/2=(7-3)/2=2[/tex]

Explicație pas cu pas:

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari