Răspuns :
[12+3×(2×a+1)]=24
12+3×(2×a+1)=24
3×(2×a+1)=24-12
3×(2×a+1)=12
2×a+1=12:3
2×a+1=4
2×a=4-1
2×a=3
a=3:2
a=1,5
sau
a=3/2
[ 12 + 3 × ( 2 × a + 1 )] = 24
a = [(24 - 12 ÷ 3) - 1 ] ÷ 2
a = (12 ÷ 3 - 1) ÷ 2
a = (4 - 1) ÷ 2
a = 3 ÷ 2
[tex]\boxed{\bold{a = 1, 5}}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.