👤

a)
(×-5) (×+5)=
(×+9) (×-9)=
(2×-5) (2×+5)=
(3×-4×)(3+4×)=

b)
(1+×+y)la a 2 =
(2x+3y+3) la a2=
(x-y-3) la a 2=


Răspuns :

a)

[tex] {x}^{2} - {5}^{2} [/tex]

[tex] {x}^{2} - {9}^{2} [/tex]

[tex] {4x}^{2} - {5}^{2} [/tex]

[tex] {9x }^{2} - {16x}^{2} [/tex]

a)(x-5)(x+5)=

x²-5x-5x-25=

x²=25

x=√25

x=5

(x+9)(x-9)=

x²-9x+9x-81=

x²=81

x=9

(2x-5)(2x+5)=

4x²-10x+10x-25=

4x²=25

x²=25:4

x²=6,2(2)

(3x-4x)(3+4x)=

9x²+12x²-12x-16x=9x²-16x

(1+x+y)²=1+x²+y²

(2x+3y+3)²=4x²+9y²+9

(x-y-3)²= x²-y²-9

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari