Răspuns :
(2+4+6+.......+20) - (1+3+5+.....+19) =
= 2-1 + 4-3 + .. + 20-19
= 1 + 1 + .. + 1 | x 10
= 10
[tex]\it (2+4+6+...+20) - (1+3+5+...+19) =2(1+2+3+\ ...\ +10)-10^2=\\ \\ =\not2\cdot\dfrac{10\cdot11}{\not2}-100 = 110-100=10[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.