Răspuns :
Generozitatea reprezintă virtutea sau obiceiul de a dărui bunuri, fără a aștepta nimic în schimb. Ea reflectă pasiunea inimii de a ajuta semenii și înseamnă sacrificarea interesului personal în favoarea altora. Consider ca aceasta poate fi văzută ca fiind antidotul împotriva lăcomiei.
În primul rând, generozitatea este o trăsătură deosebit de rară și valoroasă. Natura umană dictează supremația instinctului de supraviețuire asupra multor altor trăsături care definesc personalitatea noastră. Aceasta determină raritatea cu care întâlnim oameni generoși în viața de zi cu zi. Dacă reușim să devenim noi înșine astfel de oameni, vom cunoaște bucuria de a-i ajuta pe semenii noștri și vom fi mereu plăcuți de ceilalți.
In al doilea rând, generozitatea nu are la bază doar statutul social și capacitatea economică a cuiva, ci intenția curată a inimii de a dărui spre binele altora. Spre exemplu, fundațiile caritabile și organizațiile non-profit au la bază această trăsătură de caracter și atrag fonduri bazându-se pe dispoziția oamenilor de a ajuta și a împlini nevoile altora.
In concluzie, sunt de părere ca generozitatea, ca și lăcomia, lucrează și ea cu comori dar, inima ei este orientată spre comorile eterne.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.