Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Pentru ca triunghiul este echilateral, perimetrul (P) = a + b + c = 3 a (pentru ca a = b = c)
o latura (a) = 36 : 3 = 12
p = semiperimetrul este 36 : 2 = 18
Aria (S) = √p(p-a)(p-b)(p-c) = √18(18 - 12)(18-12)(18-12) = √18x6x6x6 = √3x6x6x6x6 = 36√3
S = (h x a)/2
Inaltimea (h) = 2S/a = 2x36√3/12 = 6√3
P=l+l+l=3l=>3l+36=>l+36/3=12 cm
h=l radical din 3/2=12 radical din 3/2=6 radical din 3 cm
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.