Răspuns :
Explicație pas cu pas: deci,mai întâi observi faptul ca n la a 2a -n apare in ambele paranteze si faci in felul urmator
Il notezi pe n la a 2a -n cu y si inlocuiesti in ecuatie
Si ai asa: A=y(y+6)+9
A=y la a 2a +6y+9
A=formula de calcul prescurtat
A=(y+3) la a 2a
Si acum inlocuiesti din nou cu n la a2a -n in A-ul pe care l am obținut si ai:
A=(y+3) la a 2a=(n la a 2a -n+3)la a 2a
Raducal din A=radical din(n la a 2a-n+3)
Sper ca te-am ajutat...daca mai ai nevoie de ceva sau ai vreo neclaritate, ma poti intreba=)
Notăm n² - n = t și expresia devine:
[tex]\it A= t(t+6)+9=t^2+6t+9=(t+3)^2 \Rightarrow \sqrt A=\sqrt{(t+3)^2} =t+3[/tex]
Revenim asupra notației și obținem:
[tex]\it \sqrt A=n^2-n+3[/tex]
Remarcă:
n² - n ≥ 0, pentru oricare n ∈ ℕ ⇒ t ≥ 0
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.