Răspuns :
[tex]a)(3 - \frac{1}{3} ) \times ( \frac{9}{8} ){}^{2} \\ \frac{8}{3} \times \frac{81}{64} \\ = \frac{27}{8} [/tex]
[tex]b) \frac{3}{4} \div ( \frac{3}{4} - \frac{1}{2}) - \frac{4}{9} \\ = \frac{3}{4} \div \frac{1}{4} - \frac{4}{9} \\ = \frac{3}{4} \times 4 - \frac{4}{9} \\ = 3 - \frac{4}{9} \\ = \frac{23}{9} [/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.