Răspuns :
[tex]\displaystyle\\a)\\\\(-3^2+2^3)^2+3^3-(-2)^2=\\\\=(-9+8)^2+27-4=\\\\=(-1)^2+27-4=1+27-4=28-4=\boxed{\bf24}\\\\\\b)~\text{la b) paranteza}~(-3.:3^3+1)~\text{devine:}~(-3^5:3^3+1),\\\text{conform indicatiilor din comentariu.}\\\\\Big[(-4:2^2-9:3^2-1^3)\times(-3^5:3^3+1)\Big]:(-5^2+1)=\\\\=\Big[(-4:4-9:9-1)\times(-3^{5-3}+1)\Big]:(-25+1)=\\\\=\Big[(-1-1-1)\times(-3^2+1)\Big]:(-25+1)=\\\\=\Big[(-1-1-1)\times(-9+1)\Big]:(-25+1)=\\\\=\Big[-3\times(-8)\Big]:(-24)=\\\\=24:(-24)=\boxed{\bf-1}[/tex]
[tex]\displaystyle\\c)\\\\(-1+2-3+4-5+6-7+8-9):(-1+2+3-4+5)=\\\\=\Big[-1+(2-3)+(4-5)+(6-7)+(8-9)\Big]:\Big[(2+3)+(5)+(-1-4)\Big]=\\\\=\Big[-1-1-1-1-1\Big]:\Big[5+5-5\Big]=\\\\=-5:5=\boxed{\bf-1}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.