Răspuns :
Răspuns:
E foarte greu de scris. Nu pot scrie rezolvarea corecta aici
Explicație pas cu pas:
[tex]\it a)\ \ \dfrac{x^2-4x+4}{7x^3-14x^2}=\dfrac{(x-2)^2}{7x^2(x-2)}=\dfrac{x-2}{7x^2}\\ \\ \\ b)\ \ \dfrac{5x^6-10x^5}{x^2-4}=\dfrac{5x^2(x-2)}{(x+2)(x-2)}=\dfrac{5x^2}{x+2}\\ \\ \\ c)\ \ \dfrac{x^2-4}{x^4-16x^3}=\dfrac{(x-2)(x+2)}{8x^3(x-2)}=\dfrac{x+2}{8x^3}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.