Răspuns :
log 1/3 (x^2-3x-4)÷(2x+2) = log 1/3 (x-4)*(x+1)÷ [2*(x+1)]= log 1/3 (x-4)÷2
Am scris log 1/3 pentru ca nu pot pune 1/3 la baza cuvantului
Explicație pas cu pas:
Folosim formula:
㏒n(a/b)=㏒n(a)-㏒n(b)
㏒1/3 (x²-3x-4)-㏒1/3 (2x+2)
[㏒1/3 (x+1)(x-4)/2(x+1)]=㏒1/3(x-4)/2=-㏒3(x-4)/2.
Bafta!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.