👤

calculați :f) 2•(√12-√3)+(√27-√48)•3​

Răspuns :

[tex] = 2 \times (2 \sqrt{3} - \sqrt{3} ) + (3 \sqrt{3} - 4 \sqrt{3} ) \times 3 = \\ 2 \times \sqrt{3} + ( - \sqrt{3} ) \times 3 = \\ 2 \sqrt{3} - 3 \sqrt{3} = - \sqrt{3} [/tex]

2 radical din12-2radical din 3 +3 radical din 27-3 radical din 48

=4 radical din 3 -2 radical din 3 +9 radical din 3-12 radical din 3=

-radical din 3

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari