Răspuns :
Răspuns:
a/b = 4√2 => a = b * 4√2
4b/a-4b = 4b/b*4√2-4b=
4b/4b(√2-1)= se simplifica 4b cu 4b
1/(√2 - 1)= inmultim cu conjugata (√2+1)/(√2+1)
(√2+1) / (√2 - 1)(√2+1)=
(√2+1)/(2-1)=
(√2+1)
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a / b = 4√2 ⇒ a = 4√2 × b
________________________
4 b / ( a - 4 b) =
= 4 b / ( 4√2 b - 4 b ) =
→ il dau factor comun pe 4 b ( la numitor)
= 4 b / 4 b ( √2 - 1) =
→ simplific 4 b cu 4 b
= 1 / ( √2 - 1 ) =
→ rationalizez numitorul
= ( √2 + 1 ) / ( √2-1)(√2+1) =
= ( √2 + 1 ) / ( 2 - 1 ) =
= √2 + 1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.