Răspuns :
Obs. x∈ ?!
1. 2x+3=7(2x-7)-35
2x+3=7·2x-7·7 -35
2x+3=14x-49 -35
3+ 49+35= 14x- 2x
87= 12x
_87_ = x
12
2. 2(3-2x)=12²-142
2·3-2·2x = 144-3142
6- 4x= 2
6- 2= 4x
4 = 4xI : 4
1= x
3. x²=25
x = +/- 5
Explicație pas cu pas:
a)
2x+3=7(2x-7)-35
Desfacem paranteza din membrul drept:
2x+3=14x-49-35
Separam termenii necunoscuti de cei cunoscuti:
2x-14x=-49-35-3
-12x=-87
x=87/12
b)
2(3-2x)=12²-142
Desfacem paranteza din membrul stang si inlocuim 12^2=144:
6-4x=144-142
6-4x=2
-4x=2-6
-4x=-4
x=1
c)
x^2=25
x^2-25=0
Stim ca: a^2-b^2=(a+b)(a-b):
(x-5)(x+5)=0
Un produs este 0 daca macar un factor este 0:
x-5=0 => x=5
x+5=0 => x=-5
x∈{-5;5}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.