Răspuns :
Răspuns:
f(x)=eˣ+1
Notezi f(x)=y
y=eˣ+1
eˣ=y-1
Logaritmezi ambii membrii
ln eˣ=ln(y-1)
x=ln(y-1)
Te intorci la variabila x
f⁻¹(x)=ln(x-1)
Daca vrei sa te verifici poti face si ptoba
fof⁻1=x
In exemplu dat
fof⁻1=e^ln(x-1)+1=x-1+1=x
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.