Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1.
a) 18 x - 16 x + a + 5 x = 24 x
2 x + a + 5 x = 24 x
a = 24 x - 7 x
a = 17 x → termenul necunoscut ( l-am notat cu a in locul punctelor
Verific: 18 x - 16 x + 17 x + 5 x = 2 x + 22 x = 24 x
_____________________________________________
b)
16 x - 23 x + a + 6 x = 18 x
- 7 x + a + 6 x = 18 x
a - x = 18 x
a = 18 x + x
a = 19 x
Verific: 16 x - 23 x + 19 x + 6 x = - 7 x + 25 x = 18 x
__________________________________________
2).
a) 2 ( 3 a - 4 b ) - 3 ( a - 2 b ) + 4 ( - 2 a + 3 b ) =
= 6 a - 8 b - 3 a + 6 b - 8 a + 12 b =
= ( 3 a - 8 a ) + ( - 2 b + 12 b ) =
= - 5 a + 10 b =
= - 5 ( a - 2 b )
_________________________
b)
4 ( 3 x + 2 y ) - 5 ( 2 x - 3 y ) + 3 ( - 4 x - 5 y ) =
= 12 x + 8 y - 10 x + 15 y - 12 x - 15 y =
= ( 2 x - 12 x ) + ( 23 y - 15 y ) =
= - 10 x + 8 y =
= - 2 ( 5 x - 4 y )
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.