Răspuns :
inmultesti prima ecuatie cu 3, rezulta
9x+3y=-6
aduni cu a doua ecuatie, rezulta
4x=-4
x=-1
introduci acest x in oricare din ecuatiile din enunt, si rezulta y=1
Răspuns:
y=-2-3x ;-5x-3(-2-3x)=2 ; -5x+6+9x=2 ; 4x=2-6 ; 4x=-4 ; x=-1 ; y=-2-3(-1) ; y=1 ;
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.