Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1 intreg si 1 / 3 = ( 1 x 3 + 1 ) / 3 = 4 / 3
[ ( 1 / 2 + 2 / 3 + 5 / 6 ) : 7 / 12 - ( 2 / 5) × 5 / 6 ] × ( 1 / 4 ) : ( 12 / 5 - 4 /3) =
= [ ( 3 / 6 + 4 / 6 + 5 / 6 ) : 7 / 12 - 1 / 3 ] × 1 / 4 : ( 36 / 15 - 20 / 15 ) =
= [ ( 12 / 6 ) × 12 / 7 - 1 / 3 ] × 1 / 4 : ( 16 / 15 ) =
= ( 24 / 7 - 1 / 3 ) × 1 / 4 × ( 15 / 16 ) =
= ( 72 / 21 - 7 / 21 ) × 1 / 4 × ( 15 / 16 ) =
= ( 65 / 21 ) × 1 / 4 × ( 15 / 16 ) =
= ( 65 × 5 ) / ( 7 × 4 × 16 ) =
= 325 / 448
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.