Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f(x)=x^3-1/x
Calculam f(-x).
f(-x)=(-x)^3-1/(-x) = -x^3+1/x = -( x^3-1/x)= -f(x),∀x ∈ R
=> f este impara
Observatie:
Daca f(-x)=f(x) atunci f este para.
Daca f(-x)= -f(x) atunci f e impara.
Explicație pas cu pas:
x³-(1/x)
f(-X)=-x³+1/x=-(x³-1/x)=-f(X).
Deci este impara.
Bafta!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.