Răspuns :
Explicație pas cu pas:
3x⁶-x¹²-1
-x¹²+3x⁶-1
-(x⁶)²+3x⁶-1⇒t=x⁶;
-t²+3t-1=0
Δ=9-4*(-1)*(-1)=9-4=5>0
t=(-3+√5)/-2=(3-√5)/2
t=(-3-√5)/-2=(3+√5)/2
(3-√5)/2=x⁶
(3+√5)/2=x⁶
(3-√5)/2=(x^3)^2
x^3=√[(3-√5)/2]
x^3=√(3-√5)/√2
x³=(√5-1)/2
Este mult de descompus te las pe tine mai departe;
cand obtii toate solutiile aplice aceasta formula a ecuatii de gradul 2 la aplicarea descompunerii,deoarece le-am adus la o forma mai simpla de gradul 2.Atentie sunt doua ecuatii de gradul 2!
Formula descompunerii:
ax²+bx+c=a(x-x1)(x-x2)
ax²+bx+c=a(x-x3)(x-x4)
In final vei scrie asa.Nu uita vor fi patru solutii:
a²(x-x1)(x-x2)(x-x3)(x-x4).
Bafta!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.